Basles


Iedereen kan basgitaar leren spelen. Hierbij zijn Leeftijd en instapniveau van ondergeschikt belang. Ik heb les gegeven aan absolute beginners van 8 tot 55 jaar.

Basgitaar spelen kunt u op heel veel verschillende manieren doen. Het is daarom belangrijk dat we van te voren goed overleggen wat u wilt bereiken en hoe we daaraan gaan werken. Ik heb in de loop van de jaren een hoop lesmateriaal, methodes en speelrepertoire verzameld. Daaruit kiezen we in overleg datgene dat goed bij jou past. Jouw favoriete muziek en interesse staan daarbij centraal.

Tijdens de lessen maak ik gebruik van het klassieke notenschrift en de tabulatuur-notatie (tabs). Voor veel leerlingen is het leren lezen van tabs dé manier om eenvoudig te onthouden waar en op welke snaren de vingers geplaatst moeten worden.

Naast het spelen van bladmuziek en het volgen van lesmethodes vind ik het belangrijk dat leerlingen hun eigen muzikaliteit ontdekken en ontwikkelen. De vorm waarin ik dit giet is bij iedere leerling anders. Het gaat hierbij om onder andere improvisatie, voordracht en op het gehoor naspelen van solo’s en loopjes.

Je kunt één op één les volgen, maar ook in een groepje.
Alle combinaties zijn in principe mogelijk.

In sommige gevallen reiken mijn lessen verder dan alleen basgitaar leren spelen. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om met een vriendenclubje te gaan musiceren of speel je al in een band dan kan ik je daar uitstekend in begeleiden. Mocht je graag wat meer weten over de muziek theorie dan verwerk ik dit iets meer in de baslessen.